На Херсонщині демонтують пам’ятник героям громадянської війни

пам’ятник, Таврійськ, громадянська війна, жовтнева революція, легендарна тачанка

Демонтувати пам’ятник «Героям громадянської війни 1920 року» у Таврійську Херсонської області найближчим часом пообіцяло керівництво міста: – Спеціалісти виконкому Таврійської міськради разом із представниками управління Північно-Кримського каналу на даний час проводять технічний огляд пам’ятника.

Після остаточного визначення особливостей його конструкції та кількості необхідних технічних засобів для демонтажу, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» найближчим часом споруду пам’ятника буде демонтовано, – повідомив секретар Таврійської міськради Андрій Хахалєв.

Пам’ятник встановили в 1967 році до 50-ї річниці Жовтневої революції.

Пам’ятник встановили одночасно з «Легендарною тачанкою». Він служив своєрідною нульовою точкою Північно-Кримського каналу, який до сучасної окупації півострова Росією забезпечував водою більшу частину Криму.

Олег БАТУРІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон