Чому на Херсонщині прогресує онкологія?

Онкологія Херсонщина
Херсонщина, за останніми статистичними даними, перемістилась на друге місце в державі за рівнем онкологічної захворюваності.

Проблема загострюється через п’ять основних причин. На першому місці стоїть, за думкою фахівців, жахливий стан екології, це забруднені водойми та відсутність якісних очисних споруд у більшості населених пунктів.

Друга причина – не працює системи вчасного профілактичного огляду з метою виявлення і початку лікування на ранніх стадіях захворювання. Третій фактор – загальне «старіння» нашого суспільства, через виїзд молоді в інші регіони та за кордон в пошуках кращого, більш комфортного життя. Четверта причина – відсутність сучасного обладнання як діагностичного, так і лікувального. І п’яте – відсутність спеціалістів в галузі лікування онкозахворювань.

Сьогодні на медичному обліку перебувають більше 30 тисяч хворих на рак мешканців Херсонської області і ця цифра зростає щорічно на 4000 нових випадків. Ми повинні привернути увагу громадськості і керівників всіх рівнів до цієї проблеми.

Я зустрівся з керівником Херсонського обласного онкологічного диспансеру Іриною Сокур. Ми визначили нагальні потреби закладу у обладнанні та спеціалістах. Поповнення матеріально-технічної бази онкодиспансеру розраховане на два етапи, які передбачають придбання магнітно-резонансного томографа, медичного лінійного прискорювача і рентгенодіагностичного апарату, приладу для рентгенотерапії та комп’ютерного томографу.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер передав мені звернення щодо участі держави у фінансуванні створення Південного регіонального центру радіаційної терапії на базі Херсонського обласного онкологічного диспансеру.

Я відстоюватиму виділення цільових коштів з Державного бюджету України на 2020-2021 роки для оснащення центру радіаційної терапії у сумі 237,2 млн грн. Ми зобов’язані зробити життя херсонців комфортним та безпечним, а лікування доступним і повноцінним, бо НАМ ТУТ ЖИТИ!, - наголошує Ігор КОЛИХАЄВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон