З Херсона поїздом можна буде дістатися до карпатських курортів

Березнь нові потяги з’єднання
З 29 березня два нові потяги з’єднають південь і захід України. Про це повідомив співзасновник «Громадського контролю «Укрзалізниці» Валерій Довгопол. Хоча швидкісного сполучення між південною і західною Україною в «Укрзалізниці» не обіцяють.

«З введенням літнього графіку руху будуть призначені нові поїзди: 133/134 Миколаїв – Херсон – Рахів та 5/6 Херсон – Ужгород. Обидва вони курсуватимуть через Кривий Ріг і Львів, – розповів він.

Перший потяг призначено за пропозицією робочої групи Міністерства інфраструктури України шляхом об’єднання двох маршрутів: поїзда 133/134 Миколаїв – Херсон – Івано-Франківськ та 605/606 Львів – Рахів. Натомість другий поїзд планується сформувати повністю з нових вагонів. Він почне курсувати після їх надходження.

– Ці поїзди дозволять влітку жителям Прикарпаття та Закарпаття без пересадок дістатися курортів Миколаївської та Херсонської областей, а в зимовий період жителям півдня та Кривого Рогу дістатися на карпатські курорти», – додав Валерій Довгопол.

На жаль, нові поїзди не зможуть забезпечити більш швидкісне сполучення між Херсонщиною та західною Україною. Через це багато херсонців давно воліють їздити туди через Одесу, звідки до Львова можна дістатись за якихось 10 годин, а до Ужгорода і Рахова майже за 20 годин. Тоді як прямими потягами з Херсона до Львова треба витратити більше 20 годин в один бік, а до Ужгорода і Рахова доведеться трястися в дорозі взагалі більше доби.

Нагадаємо, що пасажирські перевезення до Херсонської області для «Укрзалізниці», за словами директора зі стратегічного розвитку компанії Антона Саболевського, є прибутковими лише з травня по жовтень. Він також наголосив: якби «Укрзалізниця» могла здійснювати пасажирські перевезення лише на економічно вигідних напрямках, то більшість поїздів в Україні вона б узагалі відмінила.

Олег БАТУРІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон