Виставка сучасного мистецтва у Херсоні

Херсон відкриття експозиція Шаярової
В Херсоні у виставковій залі на площі Свободи 10-го лютого відкрилася експозиція художниці Катерини Шаярової «01. Від малюнка до дизайну і назад». Представлені роботи у різних стилях від графічного та цифрового скетчінгу до образотворчого мистецтва.

Катерина за фахом графічний дизайнер, але цього замало для вираження власних ідей. – говорить авторка виставки «01». Тому вона поєднує у своїх роботах абстракцію, живопис, та графіку.

Сама про свої роботи Катерина Шаярова говорить, що це експериментальний живопис, який поєднується з постмодерном, хотілося говорити з глядачами на зрозумілій їм мові, - говорить жінка. У своїх картинах авторка виставки заховала знаки та сигнали, - зрозумілі сучасній людині в надії, що їх прочитають:

"Це – нуль один. Це початок. Для мене було цікаво, що ж я можу розказати. Я розібрала найголовніше – це чотири головні стихії – вогонь, вода, земля і повітря. Тільки у сучасному їх розумінні. Що зараз являє собою земля – це асфальт з бензиновою калюжею, що собою являє повітря – це мікропластик, що собою являє вогонь – це пожежі, і до речі, і цікаво, що я писала цю картину в момент пожеж в Австралії. І це було підтвердженням того, як сильно зараз людина впливає на оточуючий світ. І вода – я її показала стерильною, басейною, тобто не живою".


Роботи Катерини зайняли три зали, над ними авторка працювала кілька років. Приходьте – подивіться!

За матеріалами Суспільний UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон