Чому в Херсоні подорожчала вода

Херсон вода Чемерис
На 16 гривень більше херсонці заплатять у лютому за подачу і відведення води. Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ухвалила підняття тарифу.

Причин для підвищення тарифу декілька, розказує директор Херсонводоканалу Михайло Чемерис. Це і зростання цін на електроенергію, на пально-мастильні матеріали і реагенти. Також у тарифі закладені гроші, а це десять з половиною мільйонів гривень, на модернізацію підприємства і мережі в старій частині міста.

А ще на тариф впливає збільшення заробітної плати робітникам, говорить Михайло Чемерис: "Найголовніший чинник підвищення тарифу – заробітна плата. На сьогоднішній день зарплата в Херсонводоканалі – 8900 гривень. На таку заробітну плату дуже важко знайти спеціалістів. Особливо таких професій, як зварювальник, слюсар.

Ми через асоціацію водоканалів, через профспілки досягнули, щоб переглянули підхід до нарахування розрахунків заробітної плати. У новому тарифі закладена заробітна плата 11700 гривень. Це дозволить зберегти наш кадровий потенціал. Зараз у нас 70 вакантних робочих спеціальностей. Це ставить під загрозу своєчасність ремонтних робіт та надання послуг".


Вартість кубометра води в кожній області різна, говорить Михайло Чемерис. У сітці тарифів Херсон на 19-му місці з 42-х. Найдешевша вода у Дніпропетровської області - 16 гривень 98 копійок за куб. Найдорожча, майже 55 гривень, у Запорізькій області, - розказує директор Херсонводоканалу Михайло Чемерис.

За матеріалами Суспільний UA


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон