В Херсонській обласній бібліотеці організовано консультації лікарів-окулістів

окуліст, офтальмолог, оптометрист, бібліотека, окуляри

В Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара запроваджено практику зустрічей відвідувачів з медичними спеціалістами. 13 лютого читачі мали можливість отримати консультацію лікаря-офтальмолога Шиманович Наталії Олександрівні та фахівця з корекції зору – оптометриста салону оптики «Лорнет» Кучеренка Сергієм Івановичем. Захід відбувся у відділі документів з медичних наук.

Лікар-офтальмолог надала присутнім вичерпні консультації про симптоми захворювання очей, катаракту та глаукому; про порядок обстеження з метою ранньої діагностики; про загальні хвороби, які сприяють негативній динаміці глаукоми і більш швидкому дозріванню катаракти; про очний тиск та про методи його лікування.

Фахівець із корекції зору одночасно вимірював гостроту зору, відстань між центрами зіниць та виписував рецепти на окуляри або контактні лінзи.

Зустріч із фахівцями надихнула відвідувачів дбати про здоров’я своїх очей та використовувати поради лікарів у повсякденному житті.

ХОУНБ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон