Представники парламентського комітету з прав людини провели на межі з Кримом виїзне засідання з питань деокупації

комітет, права людини, Крим, Верховная Рада, деокупація
Делегація представників Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій відвідала Контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) “Каланчак” та Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Чаплинці.

Участь у заході взяли члени Комітету на чолі з головою Дмитром Лубінцем, народний депутат Мустафа Джемілєв, Постійний Представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич, очільник Херсонщини Юрій Гусєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Постійна Представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева, представники правозахисних та громадських організацій.

Під час організаційної наради було обговорено проблемні питання кримчан та внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

«Виїзне засідання в першу чергу пов’язане з питаннями деокупації та реінтеграції Криму. Ми хочемо всім показати, що Крим не зникне з порядку денного нашої української держави», – розповів під час виступу голова Комітету Дмитро Лубінець.

Зокрема, на нараді підіймались питання щодо оформлення паспортів для кримчан, врегулювання економічних відносин, навчання молоді, правові та житлові питання. Також представлено поточну ситуацію кримчан та внутрішньо переміщених осіб з Криму від громадських організацій, Меджлісу кримськотатарського народу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон