День керівника освітнього закладу в Олешківському районі пройшов у сільській школі

школи Олешки рада
Щомісяця, вже другий рік поспіль, Олешківська районна рада організовує День керівника освітнього закладу, який цього разу відбувся у Костогризівської ЗОШ.

Освітній простір перебуває у стані реформування, що спричинено введенням нових Державних стандартів всіх ступенів освіти.

Згідно викликів часу директор школи розглядається, як менеджер, здатний виявляти гнучкість до інновацій, професіоналізм та виконувати свої функціональні обов’язки якісно, оскільки від його діяльності залежить імідж закладу та психологічний мікроклімат у колективі, а отже, і творчість учнів та педагогів.

Аби обговорити переваги й «слабкі місця» в організації освітнього процесу Олешківського району, директори навчальних та позашкільних закладів зібралися за «круглим столом» у приміщенні Костогризівської ЗОШ на черговий День керівника освітнього закладу, який організовує щомісяця Олешківська районна рада.

Крім педагогів у даному заході взяли участь депутати районного і обласного органів місцевого самоврядування, очільники комунальних установ, районних служб, відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації, ЗМІ та інші.

Директор школи Тетяна Кузів радо зустріла гостей, розповіла про історію та сьогодення навчального закладу, здобутки педагогічного та учнівського колективів. Презентувала кабінети, де навчаються за стандартами Нової української школи, облаштовану ресурсну кімнату, кабінети трудового навчання, хімії, географії, зарубіжної літератури та шкільний музей.
Роботу виробничої наради відкрив голова районної ради Павло Потоцький, ознайомив учасників з порядком денним, коротко окреслив основні аспекти проблемних питань та відзначив Подякою Міністерства освіти і науки України й Херсонської академії неперервної освіти кращих вчителів та педагогічні колективи.

Про стан пожежної та техногенної безпеки у закладах освіти Олешківського району проінформувала Ганна Перерва, головний фахівець Олешківського районного сектору ГУ ДСНС у Херсонській області. Рятувальники вказали присутнім основні напрямки усунення недоліків та покращення протипожежного стану об’єктів.

Про впровадження системи НАССР на харчоблоках та покращення матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів розповів начальник управління держпродспоживслужби в Олешківському районі Павло Бабійчук, надав практичні рекомендації по системі НАССР та по заповненню паспортів харчоблоку освітніх закладів.

Питання співпраці з закладами освіти об’єднаних територіальних громад теж стало предметом обговорення у ході роботи керівників навчальних і позашкільних установ. Адже об’єднанні громади нашого району не мають інклюзивно-ресурсних центрів, методичних кабінетів та виробничих комбінатів. І щоб створити якісні умови для надання відповідних послуг, ОТГ необхідно налагодити співпрацю зі спеціалізованими комунальними закладами Олешківської районної ради.

Також присутні розглянули питання про підготовку до літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

Після завершення виробничої наради, голова Олешківської районної ради зустрівся з трудовим колективом Костогризівської ЗОШ, де під час ділового спілкування були обговорені нагальні питання освітньо-виховного процесу закладу.

За матеріалами Олешківської районної ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон