Херсонці відключаються від централізованого опалення

Херсон ТЕЦ відключення
Мешканці ще восьми будинків старої частини Херсона відключились від централізованого опалення, що надається Херсонською ТЕЦ.

Коментує ситуацію заступниця голови правління АТ "Херсонська ТЕЦ" зі збуту теплової енергії Олена Кузьміна: "Ми співпрацюємо з комісією, яка створена у міській раді щодо відключення споживачів. Ми пропонували 3 роки тому відключити цю частину абонентів, тому що наші теплові мережі там зношені.

Більша частина абонентів з автономним опаленням. У деяких будинках залишилось по одній, дві квартири наших споживачів. Наше підприємство постійно несе збитки. Потерпає від втрати теплоносія, тому що нам треба підтримувати відповідний гідравлічний режим у мережах, а також ліквідовувати пориви та відновлювати асфальтне покриття".

Повний перелік адрес будинків, які відключать цього року від централізованого опалення можна побачити на сайті Херсонської міської ради, - розповідає начальник виробничо-технічного відділу Департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Шалагін: "На сьогодні, з 27-ми будинків вже вісім фактично не отримують централізованого опалення. Вони вже відключились від ТЕЦ. Люди вже у своїх квартирах встановлюють автономне опалення - це Театральна, 29, Старообрядницька, 14, Театральна, 20, Театральна, 12, Гетьмана Сагайдачного, 9, Старообрядницька, 20, Рішельєвська, 32, Старообрядницька, 16. По цьому району усього 330 абонентів із централізованим опаленням. За 2019-2020 роки, 124 абоненти, фізичні особи, подали заяви на відключення – це приблизно 37% від загальної кількості".

Дмитро Шалагін говорить, деякі категорії громадян мають право на грошову допомогу при встановленні автономного опалення: "Щоб дізнатись, які документи потрібно подати на отримання матеріальної допомоги, вони можуть до нас звернутись в Департамент ЖКГ, кабінет 203, 204. Спеціалісти нададуть вам роз’яснення, що треба робити".

Перелік документів можна побачити на сайті Херсонської міської ради. Дмитро Шалагін додає, розмір допомоги визначатиметься на підставі акту виконаних робіт, але сума виплат не перевищуватиме 30 тис. грн. З 2011-го року сесією міської ради було ухвалено рішення щодо нової схеми теплопостачання та переведення мешканців Старої частини на автономне опалення. 2017-го майже за 2 мільйони гривень з міського бюджету реконструювали газові мережі.

За матеріалами Суспільне UA
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон