У Херсонi відкрили кращий в регiонi зал боротьби

ВУФК зал боротьба Мангер
У четвер, 6 лютого у херсонському вищому училищі фізичної культури (ВУФК) відкрили оновлений зал для боротьби, реконструйований за кошти обласного бюджету.
- Сьогодні дійсно свято спорту, бо ми відкрили зал боротьби для вихованців херсонського вищого училища фізичної культури. Більше року тому наша дівчинка Антоніна Кулагіна виборола золото на Чемпіонаті Європи, через місяць вона стала Чемпіонкою Світу. Безумовне, це досягнення – мотивація для інших спортсменів, тренерів. Тоді ж відбулася наша зустріч з головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером. Ми просили про новий сучасний зал для дітей. І ось сьогодні ми відкриваємо оновлений зал для боротьби. На півдні України це кращий зал для юних спортсменів, – каже директор херсонського ВУФК Валентин Сух.
Увага до училища з боку депутатів Херсонської обласної ради дуже серйозна, бо мова про виховання спортсменів, олімпійське майбутнє країни. Чим кращі умови, тим вищі досягнення демонструють спортсмени, захищаючи честь Херсонщини, а згодом України. Сучасні умови для навчання та тренування роблять спорт привабливим, сприяють залученню дітей до занять спортом.
- Наше завдання як депутатів обласної ради підтримувати розвиток спорту як вищих досягнень, так й масового. Крок за кроком ми приводимо до ладу наше училище, щороку виділяємо кошти на ремонти приміщень, закупівлю інвентарю, обладнання. У минулому році ми передбачили у обласному бюджеті 881 тисячу гривень для облаштування зали вільної боротьби. За ці кошти придбали нове покриття, замінили вікна, зробили ремонт у залі та роздягальнях. У цьому році розглядаємо можливість придбання човнів для академічного веслування та байдарок, а також виділення коштів на подальші ремонти залів боксу, гімнастики училища, – прокоментував голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.
Новий зал вже використовується для тренувань хлопців та дівчат. Вони кажуть, що сучасний дизайн, в якому виконано ремонт приміщення, всім дуже подобається. Тренери під час спілкування теж вказували на позитивні зміни, які відбуваються у училищі.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон