На раді ректорів вишів Херсонщини обговорили фінансові питання

Рада ректори ВНЗ Херсонщина
Сьогодні, 7 лютого у Херсонському державному університеті відбулося позачергове засідання Ради ректорів закладів вищої освіти Херсонської області.

Захід пройшов за участі ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського, голови Ради ректорів ЗВО Херсонської області Юрія Бардачова, членів Ради ректорів – керівників закладів вищої освіти міста та області, проректорів ХДУ – Наталії Тюхтенко, Сергія Омельчука, Сергія Кузнецова, Максима Вінника та інших.

У ході засідання присутні обговорили питання фінансування, які постали перед херсонськими вишами.

Після жвавої дискусії присутні прийняли рішення підтримати позицію Ради ректорів Одеси щодо створення громадянської організації «Асоціація ректорів закладів вищої освіти півдня України».

Також вирішили звернутися до Міністерства освіти і науки України щодо індексації коштів, які виділені університету бюджетним кодексом відповідно до ст.7 та 8 Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік, при цьому підтримуючи формулу розподілу.

Як зазначив Олександр Співаковський, за умови реалізації формули, Міністерство повинно дати очільникам вишів законодавчий інструментарій для імплементації цієї формули на рівні факультетів, кафедр та викладачів.
Наприкінці заходу Олександр Співаковський подякував колегам за розуміння та єдину позицію.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон