Спортивні федерації підтримують будівництво Центру Олімпійських видів спорту на Херсонщині

басейн Нова Каховка будівництво
Про підтримку будівництва Центру Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» вже висловилися понад десять спортивних федерацій, серед яких – Федерація плавання України, Федерація стрільби з лука України, Федерація баскетболу України, Федерація гандболу України, Асоціація футзалу України, Українська федерація гімнастики, Федерація України зі спортивної аеробіки та фітнесу, Асоціація спортивної боротьби України, Федерація боксу України, Федерація тенісу України, Федерація таеквон-до І.Т.Ф. України.

Федерації погоджуються з тим, що країна потребує появи якісно нових об’єктів спортивної інфраструктури, що здатні забезпечити організацію та проведення турнірів відповідно до вимог національних та міжнародних федерацій з різних видів спорту, проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів.

Ще на етапі підготовки проекту будівництва спорткомплексу «Н2О Нова Каховка» були враховані пропозиції спортивної спільноти.

На прохання Федерації стрільби з лука України в Центрі Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» передбачено трансформацію двох залів для ігрових видів спорту в один (8 доріжок для дистанції 70 м), де зможуть тренуватись та змагатись в холодну пору року спортсмени-лучники. Спорткомплекс спроектовано у відповідності до стандартів та вимог Міжнародної федерації плавання (FINA) та буде здатний забезпечити проведення змагань в водних видів спорту не тільки національного, а й міжнародного рівня.

Спорткомплекс зможе забезпечити розвиток та популяризацію близько 20 видів спорту (спортивне плавання, водне поло, стрільба із лука, боротьба та єдиноборства, бокс, волейбол, баскетбол, гандбол, міні-футбол, теніс, бадмінтон тощо) та стати потужною базою для підготовки спортсменів та проведення масштабних спортивних турнірів.

Будівництво мультифункціонального спортивного комплексу «Н2О Нова Каховка» в самому центрі Херсонської області задовольнить потреби не тільки населення, яке розуміє переваги здорового та активного способу життя, а й професійних спортсменів, які зможуть значно покращити свої досягнення та гідно представляти Україну на міжнародній арені.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон