Херсонські сироти у черзі за житлом

житло діти-сироти батьки
В Херсонській області власного житла потребує 358 дітей-сиріт та дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав, - повідомила заступник начальника Служби у справах дітей ХОДА Ольга Баришнікова.

“Службою у справах дітей проаналізовано звіти, що надані відповідними установами та підготували відповідні звіти до міністерства, стосовно того, скільки у нас дітей стоїть на обліку. Таких 358, рахуючи з 16-річного віку.

У 2017-18 роках з державного бюджету надходили субвенції, що були в повному обсязі освоєні. В минулому році така субвенція також надійшла. У 2020-му році ми також чекаємо на виділення коштів для розв’язання цих питань”, – зазначила Баришнікова.

Також кошти субвенції використовуються для придбання приміщень для майбутніх дитячих будинків сімейного типу. У 2019-му було придбано за державний кошт будівлю для дитячого будинку сімейного типу в м. Олешки.

Нагадаємо, що за статистичними даними на 1 лютого 2020 року в Херсонській області проживає 196 тисяч дітей. З них майже 3 тисячі зростають без участі біологічних батьків.

За матеріалами IPC-Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон