Пробне ЗНО-2020: скільки коштів абітурієнти Херсонщини витратили на участь

ЗНО Херсон пробне тестування
В Україні завершилася реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

Нагадаємо, що від результатів ЗНО залежить подальша доля випускників. Адже, якщо людина не набирає певну кількість балів, то втрачає шанс вступити до вищого навчального закладу. Тому педагоги радять не впускати таку можливість і все ж таки піти хоча б на одне пробне.

У 2020 році його учасниками стануть 6 131 осіб. Це кількість заявок лише по Херсонщині. Якщо брати райони та міста окремо, то до ТОП-3 за кількістю поданих заяв потрапляє Херсон, Нова Каховка та Олешки.

Учні Херсона виявилися найактивнішими і подали 2500 заявок. Друге місце з кількістю заявок 400 займає Нова Каховка. І лише 300 заявок подали з Олешківського району. З невеликим розривом у 100 або 50 учасників йдуть Скадовськ та Берислав.

За словами директора Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максима Кирпенко, це кількість зареєстрованих дітей, а ось скільки з них сплатили за проходження екзамену наразі підраховується.

Якщо враховувати, що одна участь коштує 145 гривень, то всього абітурієнти Херсонщини витратили на участь приблизно 889 тисяч гривень. Дані кошти будуть витрачені на друк зошитів для тестування.

Переважна більшість дітей реєструвалася на ті предмети, які складаються і для державної підсумкової атестації (ДПА). До такого переліку потрапляє українська мова та література, математика, історія України, англійська тощо.

Попри те, що тестовий екзамен складають лише одинадцятикласники та випускники технікумів, університетів, 10-15% серед зареєстрованих - учні 10 класів.

“Кількість учасників пробного ЗНО збільшилася майже на тисячу. Це пов`язано з тим, що випускники технікумів, коледжів, університетів тепер також складають зовнішнє тестування. Та й десятикласники активно долучаються”, - каже Максим Кирпенко.

Цьогоріч пробне ЗНО проведуть наприкінці березня: 21 - тестування з української мови та літератури, а вже 28 березня - усіх інших предметів: біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії та іноземні мови. Тобто кожен одинадцятикласник може відвідати два пробних екзамени.

Поліна ДАЙНЕГА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон