На Херсонщині майже три тисячі дітей виховуються не їх біологічними батьками

діти Херсон Баришнікова
За статистичними даними на 1 лютого 2020 року в Херсонській області проживає 196 тисяч дітей. З них майже 3 тисячі зростають без участі біологічних батьків. Про це повідомила заступник начальника Служби у справах дітей ХОДА Ольга Баришнікова.

“З 196 286 дитини в нашій області, 2751дитина зростає без участі у її вихованні біологічних батьків. Так 795 дітей є сиротами, а у 1956 дітей батьки позбавлені батьківських прав.

Соціальне супроводження цієї категорії наших громадян супроводжується Центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 723 дитини проживають в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, 1934 — в сім’ях опікунів та піклувальників. 80% опікунів є родичами цих дітей,”- розповіла Баришнікова.

У 2019-му році, спільно з Нацполіцією, було проведено профілактичні рейди “Діти вулиці”, піл час яких 227 дітей було вилучено з несприятливого оточення. З них 112 неповнолітніх повернено в сім’ю, 50 — поміщено до закладів охорони здоров’я та 33 повернено до навчання.

За матеріалами IPC-Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон