Школи на Херсонщині закривають на вимушений карантин



В Олешківській гімназії навчається 867 дітей. Директорка Ольга Лаухіна розказує, що рішення про призупинення освітнього процесу з 30-го січня по 7 лютого включно було прийнято під час засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: "Згідно з річним планом, педагогічні працівники будуть залучені до методичної роботи. Батьки попереджені, педагогами розробляються індивідуальні заняття для дітей, домашні завдання, які діти будуть виконувати".

Голова Олешківської районної ради Павло Потоцький говорить, що на закупівлю газу з районного бюджету пішло більше 3,5 мільйонів гривень, тож гроші є, а газу немає: "Тендерною процедурою в нас займається Центр обслуговування закладів освіти. Вони проводили тендер. Зараз така складна процедура - є скарги. Вони подали в останній день і антимонопольний комітет також розглядає в останній день - ми не знаємо, чи приймає він скаргу, чи не приймає".

Тимчасовий виконувач обов'язків начальника Центру з обслуговування установ та закладів освіти Олешківського району Микола Литвиненко пояснює, як проходила процедура закупівлі: "Процедура закупівлі була проведена 18-го листопада. Очікувана дата підписання договору – 11-21 грудня. Так трапилось, що почались скарги від можливих постачальників. Наше законодавство не передбачає штрафів за необґрунтовані скарги, тому процедура закупівлі затягується. До якого часу – невідомо".

Окрім проблеми з газопостачанням, у школах району близько 20 відсотків дітей відсутні через хвороби. Через це навчання в освітніх закладах поки що зупинили на десять днів.

За матеріалами Суспільне UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон