Херсонців попереджають про шахраїв на енергоринку

З набуттям в державі чинності Закону України «Про ринок електричної енергії» закінчилась ера монополій обленерго.

Зміни в нормативній базі щодо врегулювання відносин із постачання електричної енергії та надання можливості кожному вільно обирати постачальника та за ринковими цінами купувати товар де подешевше та якісніше, вивчили не тільки споживачі та електропостачальники з операторами розподілу, а й шахраї.

Отримавши ліцензію на постачання електричної енергії «по вільних цінах» за нерегульованим тарифом сучасні енергетичні ділки розробили доволі ефективну шахрайську схему для можливості укладення договорів із довірливими споживачами та отримання надприбутків, а саме розповсюдження недостовірної інформації для породження ворожнечі між обленерго та споживачами, чи начебто проведення своєї діяльності під крилом керівництва якогось обленерго та можливості вирішення любих питань, переманювання споживачів неймовірно привабливими умовами обслуговування, низькими цінами на електричну енергію тощо.

У подальшому, отримавши передплату, через місяць - два такий постачальник ставить до відома споживачів про підняття ціни до обґрунтовано ринкової, а в разі непогодження погрожує оголосити себе банкрутом, що автоматично є наслідком переводу горе споживача до електропостачальника «останньої надії», де ціна на електричну енергію у двічі вища ринкової.

Крім того, в регіонах з'явились постачальники, які не маючи за душею ні майна, ні совісті, отримавши від споживачів попередню оплату за електричну енергію, виводять кошти через «обвальні» компанії, після чого керівництво зникає разом із готівкою. Тривалі та болісні судові рішення зазвичай повідомляють потерпілих про відсутність майнових активів у шахраїв та неможливість відшкодувати завдані збитки.

Тож в цілях безпеки укладайте договори з надійними та перевіреними постачальниками. Далі будуть оприлюднені списки «сумнівних» постачальників по кожному регіону України.

Єдиний щит

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон