На Херсонщині ліквідовано технічну школу

Складні часи настали для Державної Каховської технічної школи.

Цей навчальний заклад належить до сфери управління Державного Агенства водних ресурсів України та забезпечує професійне навчання та перепідготовку робітників галузі водного господарства України.

На даний час в Україні залишилося тільки 2 подібних заклади — в Каховці та Мелітополі.

В Каховській технічній школі протягом 5 років ( з 2014 по 2019 ) пройшли навчання 61 349 робітників по 7 спеціальностям, серед яких – машиніст насосних установок, електромонтер з обслуговування електроустановок, електрозварювальник та інші. Навчання майбутніх робітників здійснюється за кошти державного бюджету, спецфонду та фонду соціального страхування України на випадок безробіття, а також на комерційній основі (відповідно до укладених договорів).

Технічна школа проводить перепідготовку, підвищення кваліфікації робітників, курси цільового призначення , наприклад в 2019 році таке навчання в ДКТШ пройшли 14438 осіб.

Крім того, Каховська технічна школа співпрацює з більш ніж 30 організаціями Херсонської, Миколаївської, Одеської, Вінницької, Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської області. Охоплені навчанням робітники трьох каналів, які є основними артеріями зрошувальної системи Півдня України ( БУВР нижнього Дніпра, УГКМК, ПКК, управління каналів річки Інгулець).

Колектив Державної Каховської технічної школи невеликий – всього 28 осіб, але ним забезпечується великий обсяг навчання кваліфікованих робітників для галузі водного господарства. Немало важно, що ДКТШ функціонує в Херсонської області, де знаходиться 70% зрошувальних земель України. І саме Державна Каховська технічна школа забезпечує підготовку кваліфікованих кадрів для роботи в сфері водного господарства Херсонщині та всієї Україні.

Незважаючи на усе вищевикладене, Державним Агентством водних ресурсів України прийнято незрозуміле рішення – про ЛІКВІДАЦІЮ Державної Каховської технічної школи, що затверджено наказом від 02.01.2020 року №1.

В наш час хронічного браку кваліфікованих робочих кадрів в Україні рішення про ліквідацію Каховської технічної школи з її потужною технічною базою та фаховими викладачами видається взагалі недоцільним та неефективним.

Міська влада не залишається осторонь проблем Державної Каховської технічної школи.

Від міського голови Андрій Дяченко направлені листи до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., Прем'єр – міністра України Гончарука О.В. та депутата Верховної України Іванова В.І. про необхідність збереження Державної Каховської технічної школи.

Каховська ЗОРЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон