Освітяни Генічеського району обговорили шкільну реформу

Вчора, 23 січня у Генічеській районній раді відбулася нарада з директорами загальноосвітніх закладів району, провів зібрання голова райради Андрій Євстратов.

Освітня реформа набирає рішучих обертів. 16 січня 2020 року, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про повну загальну середню освіту», де прописано, як саме втілити новації Нової української школи та визначено правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи загальної середньої освіти.

З цього приводу, голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов провів нараду з директорами загальноосвітніх шкіл району, участь у якій взяли також заступник голови райдержадміністрації Дмитро Такаджи та керівники окремих комунальних закладів районної ради та структурних підрозділів райдержадміністрації.

На нараді розглянуто основні моменти нового законодавства щодо функціонування закладів освіти, їх кадрової політики, умов та оплати праці педагогічних працівників, атестації та сертифікації педагогічних кадрів, ведення самостійної фінансово-господарської діяльності, харчування дітей, матеріально-технічного забезпечення діяльності закладів освіти та інші питання, які постануть після того, як вступить в силу новий закон.

Позиція голови районної ради Андрія Євстратова полягає в тому, що ми не повинні очікувати несподіваних проблем, а бути готовими до викликів, які на нас чекають.

За матеріалами Генічеської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон