Херсонці створили “живий ланцюг” до Дня Соборності України

Сьогодні, 22 січня кілька десятків активістів відзначили День Соборності України, об'єднавшись в живий ланцюг. Місцем проведення акції було обрано Антонівський міст,адже саме він сполучає по Дніпру Лівобережну та Правобережну частину України.

Про розповіла одна з учасників акції Оксана Погомій: "Вже в котрий раз ми, херсонська громада, проводимо подібну акцію єднання. Особисто я беру участь у цьому дійстві починаючи з 2014-го року. Кожного Дня Соборності я, разом з іншими херсонцями, створюємо "живий ланцюг" на Антонівському мосту як символ єднання різних регіонів України та непорушності цілісності нашої Батьківщини,"- розповіла пані Оксана.

За матеріалами IPC-Херсон

День Соборності — державне свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. Перший живий ланцюг в цей день було створено у 1990-му році між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон