Ігор Колихаєв: Любіть єдину Україну, бо нам тут жити

Сьогодні, 22 січня - визначний день для України - День Соборності. Сьогодні це свято набуває особливого значення.Ми всі добре розуміємо, що тільки об'єднавшись у міцний кулак, зможемо підняти нашу державу у політичному і економічному розумінні.

101 рік тому, наші предки зробили перший крок до створення єдиної України. Ми маємо наслідувати започатковану ними ідею. Соборність - це прагнення територіальної єдності та наслідування ідеї неподільності і незалежності української землі.

Що ми насправді святкуємо? 22 січня 1919 року був підписаний Акт Злуки Заходу та Сходу, що і лягло в основу державного свята, на честь якого Київ тоді був прикрашений гербами та синьо-жовтими прапорами, а у церквах відправили богослужіння. Урочисте проголошення злуки пройшло на Софійській площі біля спеціально зведеної тріумфальної арки. Так само урочисто відзначає це свято і нинішнє покоління.

Я вірю у спроможність українського народу бути єдиним і самодостатнім. У цей день хочу побажати нам усім перемоги, світлого майбутнього, достатку і щастя в родинах! Любіть Україну, бо НАМ ТУТ ЖИТИ!

Ігор КОЛИХАЄВ
Народний депутат України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон