Голова Херсонської облради підтримав створення «Офісу євроінтеграції»

Сьогодні, 20 січня голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер провів робочу нараду з питання створення установи «Агенція регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області».

Під час наради обговорили пропозиції щодо кандидатів до Наглядової ради від Херсонської обласної ради як одного з засновників Агенції. Також був опрацьований текст Положення про «Агенцію регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області». Перше засідання Наглядової ради має відбутися на цьому тижні.

Нагадаємо, на сесії Херсонської обласної ради 20 грудня 2019 року депутати підтримали рішення про реорганізацію установи «Агенція регіонального розвитку Херсонської області» у «Агенцію регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області». Це має бути пілотний проєкт на рівні держави, який забезпечуватиме реалізацію державної регіональної політики на засадах запровадження європейських стандартів та кращих європейських практик.

Метою створення Агенції є сприяння та організація розвитку Херсонської області, місцевого економічного розвитку окремих її територій, громад та їх інфраструктури, і відповідного об'єднання для цього організаційних та фінансових ресурсів, надходження до яких не суперечать чинному законодавству, сприяння залученню інвестицій та кредитних ресурсів у регіональну економіку, формування позитивного іміджу та євроінтеграції області.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон