На Херсонщині Хрещення Господнє відсвяткували і на Азовському морі

Споконвіку люди вірять, що вода цього дня набуває особливих властивостей. Тому й святять воду, а ще - купаються у водоймах, щоб бути здоровими увесь рік.

Вчора, 19 січня, з нагоди Хрещення Господнього в усіх православних храмах нашого району відбулися святкові Богослужіння та водосвятні молебні. Голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов також взяв участь у Святковій Літургії, яка відбулася і у храмі Різдва Богородиці м. Генічеськ.

По завершенню святкового Богослужіння, разом з жителями Хресною ходою пройшов від храму до морського причалу, де настоятель храму протоієрей Іоанн Щербан відслужив водосвятний молебень і почалися Хрещенські купання.

Андрій Олександрович також занурювався у освячену воду на облаштованій локації біля автомобільного мосту на початку Арабатської стрілки, де водосвятний молебень проводив настоятель храму с. Генічеська Гірка отець Олександр.

За матеріалами Генічеської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон