На Херсонщині «нелегали» тепер податок сплачують

Численні власники приватних гостьових будиночків на курортах Азовського й Чорноморського узбережжя Херсонщини часто-густо ухиляютьсявід легалізації свого бізнесу та сплати туристичного збору.

Та ділитися доходами з громадами їм тепер однаково доводиться. Адже за "надлишкові" квадратні метри органи місцевого самоврядування збирають податок на нерухомість. І саме у випадку з курортними зонами він виходить чималим.

Зокрема, тільки за підсумками 2019 року у Генічеському та Голопристанському районі власники таких міні-готелів внесли до бюджету відповідно 3,1 та 2,4 млн грн. Більше (5,3 млн грн) сплатили тільки в самому обласному центрі.

А загалом, суми податку на нерухоме майно, зібрані за минулий рік з громадян-фізосіб на Херсонщині, сягнули 16,8 млн грн - на 5,6 млн грн більше, ніж за 2018-й, кажуть у прес-службі Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон