Громада Каховки проти демонтажу історичних монументів

Вчора, 16 січня на позачерговій сесії Каховська міська рада не підтримала рекомендації Українського інституту національної пам'яті демонтувати "Легендарну тачанку" та "Дівчину в шинелі".

Проти декомунізації пам'ятників виступила і громадськість Каховки, представники якої прийшли на позачергову сесію з вимогою не демонтувати пам'ятники: "Є слово "будувати". "Комуняки" будували і вони називали своїми іменами. Якщо сьогоднішня влада хоче щось розбудовувати, то хай побудує, а потім розбудовує", - говорить один із каховчан.

Депутати міськради одностайно проголосували за звернення до Президента України, Кабміну та голови Херсонської обласної державної адміністрації з проханням залишити пам'ятники.

"Міська рада не підтримала вимоги Інституту національної пам'яті про демонтаж "Легендарної тачанки" і "Дівчини в шинелі". Дякую", - резюмує голосування міський голова Каховки Андрій Дяченко.

- На сесію міської ради винесли пропозицію щодо демонтажу цього пам'ятника. Демонтаж цього пам'ятника вимагає багато грошей, спецтехніку, транспорт, людей для демонтажу. Потрібні гроші. На ту швидкість, яку ми мали зробити, це коштуватиме приблизно 190 тисяч [гривень, - ред.].

Сесія міської ради не підтримала це рішення. Як посадова особа Каховської міської ради я виконав рішення Інституту національної пам'яті. Далі ми зробимо комісію і проведемо громадські слухання як нам порекомендував директор Інституту національної пам'яті", - пообіцяв Андрій ДЯЧЕНКО:

За матеріалами Суспільне UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон