В Херсоні відкрилася унікальна виставка: інтерв’ю з авторкою полотен

За підтримки Спілки жінок Херсонщини та ТРЦ «Фабрика» 14 січня в Херсоні було відкрито доброчинну виставку художниці, яка малює сни, Світлани Юр'євої.

Про 12 унікальних полотен «сонного гороскопу» та непересічних людей, які надихали авторку на виконання експозиції, читайте у нашому інтерв'ю з художницею.

Світлано, вітаємо Вас з відкриттям виставки. З яким настроєм ви сьогодні прокинулися?

Світлана Юр'єва: Ранок видався пречудовим. Постійно отримую вітання з відкриттям виставки, люди надсилають свої схвальні відгуки та діляться враженнями. Що може бути кращим? Я дуже хвилювалася, щоб на відкриття прийшли відвідувачі. І вони дійсно прийшли, та ще й з гарним настроєм. Це відчувалося.

Можливо, таку товариську атмосферу створили саме Ваші картини?

Світлана: Сподіваюся (сміється). Концентрація позитиву на квадратний метр просто зашкалювала. Це була неймовірна атмосфера. Всі посміхалися та жартували.

Кого Ви запрошували на відкриття виставки?

Світлана: Ми з партнерами запрошували усіх херсонців. Особисто я – друзів, знайомих та рідних.

Ви малювали конкретних людей чи уявні образи?

Світлана: Усі 12 полотен, які представлено на виставці, створювалися під конкретних людей, з характерними особливостями їхнього знаку Зодіака та притаманною їм унікальністю характерів. Мені хотілося передати не тільки сюжет, а й настрій. Тому герої картин ставали співавторами, бо, ділилися своїми життєвими кредо, розповідали про власне бачення проєкту.

Ви називаєте цю виставку проєктом?

Світлана: Для мене це не просто виставка, це скоріше проєкт, над яким я працювала 2 місяці не покладаючи рук. В тому складі, в якому зараз є ця виставка, картини будуть вперше і востаннє. Потім полотна роз'їдуться по всій державі, а деякі – і закордон.

Розкажіть про доброчинну мету виставки, щоб херсонці обов'язково її підтримали.

Світлана: В рамках виставки проходить продаж тематичних календарів. Це вже п'ятий випуск мого «сонного» календаря, і він буде дуже корисним для усіх, хто його придбає. Ілюстрації там дивовижні! Частину коштів, вилучених від продажу календарів, буде направлено на підтримку сімей, які потрапили в складні життєві обставини. Календарі можна придбати безпосередньо у мене або в кав'ярні «Херсон», що по вул.Суворова,8. Тому приєднуйтесь!

Коли буде відомо про результати доброчинної акції?

Світлана: Підсумки доброчинної акції ми підіб'ємо на закритті виставки, яке відбудеться 24 січня на ІІ черзі ТРЦ «Фабрика». Там разом з партнерами ми й повідомимо, скільки коштів було зібрано за цей час. І хто, власне, їх отримає.

І на останок. Поділіться з нашими читачами своїми подальшими творчими планами. Що чекає нас після «сонного гороскопу»?

Світлана: Плани звичайно є. На найближчий час я ставлю собі за ціль створити проєкт, присвячений Міжнародному жіночому дню – 8 березня. Це будуть жіночі характери. Але більше поки нічого не скажу.

Спілка жінок Херсонщини

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон