У Херсонському держуніверситеті відбудеться благодійний захід

У понеділок, 13 січня в Херсонському державному університеті відбудеться перший благодійний захід для дітей з особливими потребами під назвою «Змінюємо світ разом».

Один із найстаріших вищих навчальних закладів півдня України, Херсонський державний університет, має багаті практичні і наукові напрацювання щодо соціальної адаптації «особливих» дітей, розвитку їх талантів та здібностей. Питанням інклюзії тут завжди приділяли значну увагу.

Прийнятий у травні 2017 року Закон України про доступ осіб з особливими потребами до освітніх послуг значно розширив ці можливості, ставши важливим підґрунтям для створення в Україні інклюзивного суспільства.

«Проте маємо розуміти, що для успіху процесу інклюзії ключовим моментом є не законодавче забезпечення та імплементація законів, а сприйняття суспільством цих змін, – вважає ректор ХДУ Олександр Співаковський.

– Включення людей з особливими потребами у життя громад є початком шляху до гуманізації всього суспільства. Тому навіть важко визначити, хто більше потребує таких заходів, які ми започатковуємо сьогодні: «особливі» діти, чи наша молодь, студенти. Очевидним є лише одне: тільки разом ми зможемо змінити світ на краще».

Мета заходу – сприяти включенню дітей з особливими потребами в життя суспільства, подарувати їм любов і тепло наших сердець.

Учасники заходу – вихованці Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи для дітей з інвалідністю, студенти та викладачі ХДУ.

Місце проведення – Басейн Херсонського державного університету (вул. Університетська, 27). Початок о 12.00.

У заході задіяні студенти-волонтери, викладачі факультету фізичного виховання та спорту ХДУ.

Окрім дружньої святкової атмосфери та позитивних вражень, на особливих дітей чекають особливі нагороди та подарунки.

Благодійний захід «Змінюємо світ разом» проводиться за підтримки ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон