Консерви з хробаками та сирки з пліснявою - на що скаржилися херсонці у Держпродспоживслужбу

Що робити, якщо ви придбали неякісний харчовий продукт.

У соціальних мережах херсонці активно розміщують фотографії неякісних харчових продуктів. Це і цукерки та консерви з хробаками, дитячі сирки з пліснявою тощо.

Що робити, якщо подібна «смакота» потрапила до вас? Якщо ви придбали у торговельній мережі неякісний харчовий продукт, просимо звертатися з письмовою заявою до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за адресою м. Херсон, вул. Перекопська, 17.
Відповідно до ст. 6 Закону України від 05.04.2007 року № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» підставами для здійснення позапланових заходів є звернення фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, життю чи здоров'ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності). До речі, за 2019 рік до обласного управління Держпродспоживслужби надійшли 142 такі заяви.
Для здійснення позапланового заходу орган державного нагляду (контролю) видає розпорядчі документи, які містять:
• найменування суб'єкта господарювання та/або його відокремленого підрозділу або прізвище, імʼя та по батькові фізичної особи – підприємця, щодо діяльності яких здійснюється захід;
• місцезнаходження суб'єкта господарювання та/або його відокремленого підрозділу, щодо діяльності яких здійснюється захід;
• підставу та предмет заходу.

Зверніть увагу: фізичні особи, які подали безпідставне звернення про порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства, несуть відповідальність, передбачену законом.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон