Херсонські матері просять про допомогу хворим на цукровий діабет

Всього 120 підписів на сьогодні з 250 необхідних, а 16 січня спливає термін їх збору під петицією на сайті Херсонської міської ради про допомогу дітям і дорослим, хворим на інсулінозалежний цукровий діабет.

Треба 500 тест-смужок для глюкометрів; 2 шприц-ручки для вводу інсуліну, 150 голок до них; 100 шприців для ін'єкцій; помпи; розхідні матеріали для них; 2 сенсори для моніторингу рівня глюкози в крові. Все це із розрахунку на місяць та глікоген раз на два роки і гроші на оздоровлення – ось про що просять херсонки, які подали петицію.

У Херсоні та області на початок 2019-ого було зареєстровано 6323 дорослих та 258 дітей, хворих на інсулінозалежний цукровий діабет, - розказала голова правління Херсонської обласної асоціації діабетиків Ніна Головченко:

"Мета цієї петиції - привернути увагу і кошти, насамперед, до вирішення проблем дітей з діабетом і дорослих, які мають це захворювання. Потрібні не лише інсуліни, а багато інших компонентів. Це, насамперед, самоконтроль, для якого потрібні глюкометри, тест-смужки. Зараз є прилади, які моніторять рівень глюкози щохвилини, але вони дуже витратні. Самі хворі не в змозі забезпечити себе цими приладами. Це дуже гарно, що у нашому місті є така програма. Але фінансування, яке передбачене по роках, не виділяється."

Заступниця начальника управління охорони здоров'я міської ради Ірина Темешко спілкуватися на камеру відмовилась, але телефоном підтвердила, що міська цільова програма "Цукровий діабет" на 2018-2020 роки затверджена, але фінансування відсутнє. Чиновниця розказала: до першого квітня цього року управління охорони здоров'я буде отримувати кошти з міського бюджету і здійснювати перерахунок грошей суб'єктам підприємницької діяльності (аптекам) за відпущений ними інсулін. Бюджет на 2020 в місті не прийнятий. Домовились, що поки аптеки відпускатимуть інсулін за рецептами, а гроші отримають після того, як в Херсоні приймуть бюджет.

За матеріалами Суспільне UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон