Отруйними іграшками торгували на Херсонщині

Небезпечні дитячі іграшки у торговельній мережі напередодні нового року виявили фахівці Держпродспоживслужби на Херсонщині.

І таких, на жаль, багато. Про це свідчать результати лабораторних досліджень, за якими з дванадцяти представлених зразків забавок дев'ять малечі взагалі було краще до рук не брати. І стосується це, у першу чергу, товарів із електричним та електронним «начинням».

Зокрема, у іграшковому міксері китайського виробництва масова частка свинцю перевищувала норму у 168 (!) разів. У іграшковому пульті з Гонконгу цього токсичного металу також виявилося у 35 разів більше від максимально припустимого рівня.

Батькам, котрі бажають порадувати дитину новою іграшкою, у Головному управлінні Держпродспоживслужби Херсонщини рекомендують, насамперед, уважно вивчити маркування – чи є там інформація про виробника та відповідність продукції технічним регламентам, чи вказано рекомендації стосовно її миття та чищення.

Під час огляду самої іграшки також не завадить перевірити, чи міцно закріплені дрібні деталі (якими маля може травмуватися, чи навіть проковтнути їх), чи не видає вона різкого «хімічного» запаху або не відшаровується фарба на ній тощо.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон