Долю Новокаховського рибоводного заводу визначать в новому році

Розгляд позову Новокаховської міськради про визнання незаконним наказу Держрибагентства про ліквідацію рибзаводу розпочнеться 20 січня.

Призупиненою дію наказу Держрибагентства № 431 від 9 жовтня 2019 року «Про припинення державної установи «Новокаховський рибоводний завод частикових риб» залишив П'ятий апеляційний адміністративний суд. 19 грудня він виніс постанову, якою залишив без задоволення апеляційну скаргу Державного агентства рибного господарства України на відповідну ухвалу Херсонського окружного адміністративного суду від 6 листопада 2019 року. Проте законної сили постанова набере тільки 19 січня 2020 року, якщо її не буде оскаржено у Верховному Суді.

Нагадаємо, що 6 листопада суд призупинив дію вказаного наказу за клопотанням Новокаховської міськради. Остання звернулася до суду з позовом, щоб визнати зазначений наказ Держрибагентства незаконним. Підготовче судове засідання по адміністративній справі за позовом міськради призначене на 20 січня.

Нагадаємо, що новина про ліквідацію розташованого в селі Обривка рибоводного заводу частикових риб як самостійної юридичної особи та його приєднання до розташованої у Голій Пристані «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб» викликала бурхливу реакцію в Новій Каховці.

Головою комісії з припинення рибзаводу був призначений Юрій Ковальов – директор того самого рибозаводу з Голої Пристані і рідний брат народного депутата від партії «Слуга народу» по 186-му виборчому округу Олексія Ковальова.

Олег БАТУРІН
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон