Історична пам’ятка Херсонщини на межі зникнення

Одна з двох, не затоплених каскадом дніпровських водосховищ козацьких Січей, на Херсонщині планомірно знищується.

Історична пам'ятка Національного значення потерпає від незаконних забудов на території, що охороняється законом. Крім того, частину території Січі місцеві підприємства використовують як сміттєзвалище.

Про це розповів краєзнавець Андрій Лопушинський: "Ситуація насправді катастрофічна. На території Січі продовжує будуватися готельний комплекс. Ніяких забудов на цій території не може бути.

Крім того місцевий асфальтний завод вивозить на територію пам'ятки відходи свого виробництва. Якщо ця тенденція збережеться, то через кілька років ми можемо залишитись без однієї з двох, не затоплених водами Дніпра, Січей", – заявив Лопушинський (на фото – другий зліва).

За словами науковця за його участю було створено ініціативну групу, що звернулась до голови Херсонської ОДА з вимогою взяти ситуацію під контроль. Юрій Гусєв, разом із науковцями, відвідав територію Січі та впевнився в згубній діяльності незаконних забудовників. Губернатор пообіцяв зробити все можливе для збереження історичної пам'ятки.

За матеріалами IPC-Херсон

Детальніше про ситуацію навколо незаконної забудови Олешківської Січі ви можете дізнатись з сюжету Центру журналістських розслідувань:

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон