У Херсонському музеї малювали різдвяні листівки

Дорослих та дітей тут вчили створювати різдвяні листівки. Акція «Час малювати в музеї» тут проводиться постійно.

На новорічні свята такий захід проводять вперше, розповіла Ліана Комарденко, завідувачка відділу маркетингу обласного краєзнавчого музею: "У нас буде 2 варіанти: або наші відвідувачі 2 листівки малюють, або одну малюють, а одну роблять технікою скрапбукінг. Це дуже давня техніка. Вона виникла у 16 ст. , коли панянки декорували свої альбоми, в яких були вірші, фото, і різні матеріали. А згодом воно трансформувалось у цілу індустрію скрапбукінгу. Тобто дуже багато матеріалів, і ми із них будемо виготовляти листівки. Це будуть і природні матеріали, і стрічки, і блискітки".

На майстерклас прийшли семеро людей. Робити малюнок на листівках херсонців вчила художниця: "Сьогодні ми створюємо листівки в техніці гуаш. Зображуємо новорічних тварин – оленя і кошеня. Ми подивилися зображення в інтернеті і створили власні зображення", - розповіла художниця Тетяна Коруна.

За матеріалами Суспільне UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон