Молодіжне будівництво на Херсонщині отримало підтримку Уряду

Державна комісія на черговому засіданні вчора, 23 грудня цього року затвердила учасників пільгових програм, які вже в цьому році отримають кошти на будівництво власного житла. Склад комісії затверджено Мінрегіоном.

На рахунки Держмолодьжитла надійшли передбачені законом про Державний бюджет України на 2019 рік кошти: 200 млн грн – на фінансування програми пільгового довгострокового державного кредитування, 300 млн грн – на програму «Доступне житло».

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в межах своїх повноважень здійснив регламентні заходи згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на придбання житла, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. №980, та Постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2018 р. №819 "Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом" (зі змінами, передбаченими Постановою КМУ від 28 жовтня 2019 р. №895).

Паспорти бюджетної програми пільгового довгострокового державного кредиту учасникам АТО і ВПО затверджені Міністерством фінансів та Міністерством розвитку громад і територій України. Мінрегіоном здійснено розподіл коштів між адміністративно-територіальними одиницями.

Крім того, Херсонська обласна рада та обласна державна адміністрація запланували в бюджеті області виділення коштів на будівництво житла для учасників АТО (ООС) та ВПО на наступний 2020 рік.

Головним замовником будівництва житла для цих та інших пільгових верств населення виступає будівельна компанія «МЖК м.Херсон». В минулому році підприємством було збудовано та введено в експлуатацію два будинки на 126 квартир, в яких сьогодні щасливо живуть 126 молодих родин.

В наступному році буде завершено будівництво ще двох 9-поверхових будинки на 126 квартир. Також у 2020 році ТОВ «МЖК м.Херсон» розпочинає будівництво ще двох 9-поверхових будинки в Херсоні та 5-поверхового будинку в Каховці.

Президент, Уряд та Парламент України в цьому році відродили державну програму, яка останні п'ять років не фінансувалась. Депутати обласної ради та облдержадміністрація не тільки оперативно відреагували на ініціативи президента, а й головне, показали гарний приклад для органів місцевої влади області, що важливо враховувати потреби у власному житлі учасників АТО (ООС), ВПО, багатодітних родин та молоді, і для цього в 2020 році потрібно надати суттєву фінансову підтримку мешканцям міст і сіл у будівництві власних осель!

Андрій ЯЦЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон