Корпуса Херсонського держуніверситету матимуть імена

З такою пропозицією вчора, 20 грудня на Конференції трудового колективу ХДУ виступив ректор вишу Олександр Співаковський.

Олександр Володимирович запропонував на розгляд Конференції питання про присвоєння імен корпусам Херсонського державного університету.

Заслухавши доповідь очільника вишу Конференція трудового колективу прийняла рішення присвоїти:

- головному корпусу університету ім'я ректора Херсонського державного педагогічного інституту ім. Н.К.Крупської Богданова Павла Єгоровича;

- навчальному корпусу №2 ім'я ректора Херсонського державного університету Мішукова Олега Васильовича;

- Науковій бібліотеці університету – ім'я ректора Херсонського державного педагогічного інституту ім. Н.К.Крупської Поліщука Євгена Павловича.

Конференція трудового колективу ХДУ одноголосно проголосували за це рішення.

Довідка:

Павло Єгорович Богданов – ректор Херсонського державного педагогічного інституту (1965-1975 рр). Велика його заслуга в спорудженні головного корпусу університету. Просто диво як вдалося «вибити» ділянку під будівництво в центрі міста. Почалася розробка проєктів нового навчально-лабораторного корпусу, було розпочато будівництво, але закінчити його Павлу Єгоровичу не судилося. Восени 1975 року він виїхав на відпочинок до санаторію в Одесі, де 9 жовтня помер від хвороби.

Євгеній Павлович Поліщук – ректор Херсонського педагогічного інституту (1975-1986 рр.). За час його ректорства навчальний заклад посів провідне місце в області, інститут був найчисельнішим вищим навчальним закладом на Херсонщині (4253 студента), колективу інституту вперше вдалося досягти 100% явки випускників до сільських шкіл, виш зайняв друге місце серед спортклубів педагогічних вузів УРСР.

Олег Васильович Мішуков – ректор Херсонського державного університету липень – грудень 2011 р. Першочерговими завданнями О.В. Мішукова було розв'язання кадрових питань: сформувати оновлений ректорат, створити – новітні відділи і служби, запросити до роботи активних людей, з якими можна було б і далі розбудовувати університет. За ініціативи ректора відбулися зміни у структурі ХДУ. Серед перспектив розвитку вишу, планів на майбутнє, які розглядав ректор О.В.Мішуков були ще відкриття медичного факультету, військової кафедри та студентського молодіжного клубу, створення студентських трудових загонів, будівля університетської каплички та Алеї Слави.

За матеріалами прес-центру ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон