В ХДУ планують створення Центру вивчення історії геноцидів

Сьогодні, 19 грудня ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський зустрівся з доцентом кафедри історії, археології ХДУ Юрієм Капарулінимз приводу завершення його наукового стажування на базі дослідницького Центру «Yahad-in Unum» у м. Париж, Франція.

З 2004 р. співробітниками Центру було записано 6863 відео-інтерв'ю зі свідками злочинів нацистського окупаційного режиму на території України, Білорусі, Польщі, Литви, Латвії, Румунії та Молдови.

Опрацьовані в ході стажування матеріали дозволяють суттєво доповнити історію довоєнного часу та окупаційної доби 1941-1944 рр. на Півдні України та інтегрувати ці знання до навчального процесу студентів ХДУ.

Задля продовження наукової та освітньої роботи у розвитку цієї важливої теми обговорили перспективу створення Центру вивчення історії геноцидів на базі історико-юридичного факультету! Тільки вперед!, - наголосив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон