Ігор Колихаєв виступає за розвиток місцевого самоврядування

Народний депутат України Ігор Колихаєв повідомив, що отримав лист від представників Херсонського відділення Асоціації міст України.

У зверненні йдеться про стурбованість через внесений до Верховної Ради Президентом України законопроект щодо децентралізації влади під номером 2598. Якщо законопроект набуде чинності, то до Конституції України будуть внесені зміни, які послаблять місцеве самоврядування.

Моя думка з приводу запропонованих ініціатив співпадає з застереженнями, викладеними у листі. Я вважаю, що такі зміни до Конституції не можна приймати.

Так, наприклад, за новою схемою голови обласних рад обиратимуться лише на один рік. Тобто протягом депутатської каденції облради матимуть чотири керівники впродовж чотирьох років. Я переконаний, що це негативно вплине на працездатність цих виборчих органів. Це вкрай розбалансує місцеве самоврядування.

По-друге, вводяться нові органи - окружні ради, повноваження депутатів яких незрозумілі, так як вони не будуть розпоряджатись жодним із місцевих бюджетів. Тоді виникає питання, які функції вони виконуватимуть?

Я вважаю, що повинні залишитись обласні ради, з керівниками яких депутатські корпуси обиратимуть на весь термін. Також потрібні ради міст та ради ОТГ(об'єднаних територіальних громад).

Тільки таким шляхом ми зможемо домогтися позитивних змін у розвитку та посиленні впливу місцевого самоврядування, адже НАМ ТУТ ЖИТИ!, - переконаний Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон