Херсонських водіїв чекають нові штрафи

Перший день 2020 року стане не лише святковим. А й принесе деякі законодавчі зміни у життя кожного українця.

Наприклад, З 1 січня 2020 року в Україні вводиться виключно кримінальна відповідальність (зараз адміністративна) за їзду в стані алкогольного сп'яніння. Водій отримає судимість за новою ст. 286-1 Кримінального кодексу України навіть в разі притягнення в перший раз.

Список правопорушень, за які передбачена кримінальна відповідальність:

- керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння;
- передача керування авто особі, яка перед цим вживала алкогольні напої;
- відмова водія від проходження медобстеження на стан алкогольного сп'яніння;
- вживання водієм алкоголю після дорожньо-транспортної пригоди за його участю;
- вживання алкоголю після зупинки транспортного засобу на вимогу поліцейського (до проведення медогляду водія на стан сп'яніння або до рішення про звільнення від огляду).

Новий закон передбачає і нові штрафи. Так, якщо водій «під градусом» попався уперше, то штраф становитиме від 17 до 34 тисяч гривень. Якщо ж повторно – до 51 тисячі гривень.

У сумній статистиці водіїв напідпитку, на жаль, є і Херсонщина.

- Лише за листопад патрульні склали 66 протоколів за ст. 130 КУпАП «Керування у стані сп'яніння». Загалом за 11 місяців 2019 року патрульні склали 841 такий протокол. З них за ч.1 (керування у стані сп'яніння) – 788, за ч. 2 (повторне протягом року керування у стані сп'яніння) – 44, ч. 3 (третє й наступні керування у стані сп'яніння протягом року) – 3, ч. 4 (вживання алкоголю, наркотиків чи лікарських препаратів до проведення огляду) – 6. - поділився сумною статистикою прес-офіцер управління патрульної поліції в Херсонський області Андрій Кований.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон