Херсонцям з любов’ю: Юрій Рожков підготував землякам надзвичайний подарунок

Унікальна можливість доторкнутися до прекрасного - рукописних ікон - з'явилась у херсонців. Виставка "Небо на землі" з понад сотнею неповторних ікон,створених з любов'ю, відкрилась в Херсонському обласному художньому музеї ім. О. Шовкуненка.

Такий духовний подарунок, напередодні різдвяно-новорічних свят, для земляків зробив Юрій Рожков, лідер Громадської платформи "Добро переможе", зазначивши: "Ми у повсякденних турботах і клопотах щодня віддаємось роботі, намагаємось все встигнути, заробити кошти, правильно їх розподілити, десь вкласти чи витратити... і у цій суєті часто забуваємо про найголовніше - збагачення душі.

А це - дуже важливо! На мить зупинитись, замислитись, порадіти душею, замилуватись очима і серцем. Щоб ці ікони потрапили до Херсона, ми працювали тиждень. Над транспортуванням, організацією, розташуванням виставки. І, гадаю, нам це вдалося. Незабаром ми святкуватимемо Різдво Христове, прославлятимемо Святих, об'єднуючись у молитвах. Думаю, херсонцям буде цікаво і корисно зайти до художнього музею на експозицію святинь".


Отець Сергій Павелко, священик, який особисто розробив кожну з цих ікон і разом з родиною долучився до їх написання у творчій майстерні, додає: "Ми вважаємо, що автором кожної ікони є Господь. А ми - виконавці Його волі, задумів. Ікона - це вікно у небо. І важливо розуміти: хоч на перший погляд здається, що відвідувачі розглядають ікони, насправді, це Господь споглядає через них на нас. Як і чим ми живемо, чи опікуємось іншими, або ж дбаємо лише про себе.


До слова, я сам херсонець і не знаю у нашому місті хто б ще з підприємців чи посадовців так опікувався людьми. За 15 років нашого знайомства з Юрієм, це - далеко не перший спільний соціальний проект. Допомагаємо бідним прихожанам, соціально вразливим категоріям, тим, хто потрапив у халепу або збився з правильного шляху. Зазвичай, Божі справи робимо тихо, не афішуючи.


Але сьогодні хочемо запросити усіх на чудову виставку ікон. Вони виконані у різних техніках: від традиційної темпери до гарячої емалі. Ми змішуємо яєчний жовток з різнокольоровими подрібленими мінералами. Це і камені малахіт, лазурит тощо, і сажа виноградної кісточки, і деякі види глини. Виходить гарно та натурально. Кожна ікона - в єдиному екземплярі. Це треба побачити!


Обов'язково завітайте до художнього музею і захочете потрапити туди ще не раз. Добре, що виставка "Небо на землі" триватиме до 16 лютого, охоплюючи усі церковні свята зимового циклу: Миколая Чудотворця, Різдво Христове, Василя Великого, Богоявлення і навіть Стрітення. Дякуємо меценату Юрію Рожкову за цю надану можливість долучити херсонців до високого мистецтва."


За матеріалами Добро переможе - громадська платформа Юрія Рожкова

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон