Херсонський нардеп вважає, що закон про ринок землі має сприяти створенню робочих місць на селі

Вчора, 13 грудня відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики,під час якого було продовжено обговорення низки важливих питань, які стосуються проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (друге читання ), - повідомив народний депутат від Херсона Павло Павліш:


Два ключові питання, які найбільше турбують громадян, аграріїв і політиків:

1. Обмеження права купівлі землі іноземцями;

2. Максимальна концентрація землі в однієї особи.

По першому питанню всі дійшли згоди, «ні» продажу іноземцям! А ось друге питання викликало палкі дискусії... Від запропонованих 50 тис. га до 500 га.

Мною була озвучена пропозиція вирішувати дане питання з позиції формування моделі середнього ефективного агропідприємства, яке нестиме найголовнішу роль - соціально-економічну, щодо створення робочих місць в сільській місцевості.

Саме мінімальна кількість землі, яка забезпечить економічну ефективність агропідприємству та бути такою собі «подушкою безпеки» має становити 5000 га, а не 500 га і не 50 000 га!, - вважає Павло ПАВЛІШ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон