Депутата Херсонської облради підозрюють у вимаганні грошей

Затриманий депутат Херсонської обласної ради, який вимагав у мешканця Херсонської області понад 200 тис грн, шляхом погроз знищення майна його близьких родичів.

Прокуратура автономії Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання), одному з депутатів Херсонської обласної ради VII скликання, якого напередодні затримали за вимагання.

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат Херсонської обласної ради вимагав у мешканця Херсонської області понад 200 тис грн, шляхом погроз знищення майна його близьких родичів, один з яких мешкає на тимчасово окупованій території півострова. Від потерпілого спочатку вимагав повернення начебто 170 тисяч гривень, а в подальшому збільшив цю суму до 214 тисяч.

Прокуратура АР Крим спільно зі слідчим відділом ГУНП В АР Крим та м. Севастополі провели ряд санкціонованих обшуків на території Херсонської області, зокрема в домоволодінні затриманого, в ході яких виявлено речі та документи, що підтверджують вчинення злочину.

Під час передачі потерпілим частини грошових коштів, депутат був затриманий.

На даний час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Прокуратура АР Крим

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон