У Херсоні нагородили кращих освітян

Церемонія нагородження відбулася в Херсонській гімназії №6 – тут назвали імена переможців міського етапу конкурсу "Вчитель року-2020".

За звання "Найкращий вчитель" змагалося 49 претендентів. На сцені - переможці конкурсу. Цього року обирали у п'ятьох номінаціях - вчитель зарубіжної літератури, історії, початкової школи, хімії та образотворчого мистецтва.

"Вже 25-тий рік в Україні проходить всеукраїнський конкурс "Вчитель року". Сьогодні ми підбивали підсумки і урочисто нагороджували лауреатів і переможців міського етапу конкурсу "Вчитель року-2020". Він проходив у п'яти номінаціях. Ми маємо 15 призерів - це п'ять переможців, які посіли перші місця, і другі-треті місця - також лауреати конкурсу. Також ми сьогодні всіх вітали.

Це одні з найкращих вчителів нашого міста. На переможців конкурсу надалі чекає участь у обласному етапі конкурсу, а після цього буде проведено всеукраїнський етап конкурсу, яким буде визначено переможців України у п'яти номінаціях у 2020-му році", - говорить заступниця начальника міського управління освіти Олена Кулик.

У номінації "Образотворче мистецтво" перемогла вчителька Таврійського ліцею мистецтв Катерина Гуляєва. Каже, що разом з дітьми під час показового уроку за допомоги аплікації створювали місто майбутнього: "Конкурс був важкий морально. Кожен тиждень у нас був захист. Треба було показати себе з найкращої сторони. Всі нервувалися. Треба було показати свою майстерність з свого предмету. Було цікаве те, що діти заохотилися працювати. Ми навіть не помітили ні членів журі, ні час - ми робили місто майбутнього, місто, яке могли б прорекламувати туристам".

Також члени журі відзначали квести та експериментальні завдання вчительки хімії з 13-ї школи Юлії Лисак. Свій проєкт, розказує переможниця, презентувала у 9-му класі 32-ї школи: "Зацікавила дітей хімічними дослідами, експериментами. Це завжди діти люблять. Діти йшли на діалог. І наш урок оцінили".

У номінації "Історія" перемогла Юлія Горошенко з 57-ї школи. Перші місця в своїх категоріях взяли також дві вчительки з 1-ї гімназії - Вікторія Концева ("Зарубіжна література") та Олена Харинюк ("Початкова школа"). Навесні переможниці змагатимуться в обласному і Всеукраїнському конкурсах.

За матеріалами Суспільний UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон