В Херсонській області загострилася епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ

Протягом 49-го тижня епідемічного сезону (з 02.12 по 08.12) у Херсонській області захворіло 4986 осіб, що на 35 випадків більше, ніж минулого тижня.

Найчастіше хворіють діти: 1377 випадків у дітей віком до 4 років, 2158 випадків у дітей з 5 до 14 років.

За даними ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України» у період з 31 вересня до 8 грудня 2019 року грипом та ГРВІ в Україні перехворіло 4% населення. Із госпіталізованих 40 тис. осіб 80% — діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності на 5,8% менше аналогічного періоду минулого сезону.

Зареєстровано 100 випадків грипоподібних захворювань, з яких лабораторно підтверджено у 2 випадках грип В, в 1 випадку - грип А (Н1)pdm09. Із 259 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції після обстеження отримано 9 позитивних результатів на грип: 8 випадків грипу типу А(Н3) та 1 — грипу В.

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Самолікування грипу дуже небезпечне. При появі перших симптомів захворювання варто звернутися до лікаря. Пізній початок лікування або самолікування може спричинити появу ускладнень: пневмонію, серцеву недостатність тощо.

Найкращим способом знизити ризик захворіти на грип і зменшити ризик появи ускладнень є щорічна вакцинація від грипу. Особливо важливою є вакцинація для груп ризику: медичних працівників, вагітних жінок, літніх людей та осіб з хронічними захворюваннями.

З початку епідемічного сезону в Україні від грипу вакциновано 208 551 особа, в Херсонській області – 7490 осіб.

Прес-центр "Медицина"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон