Ігор Колихаєв: Треба створити новий, виважений Закон про обіг землі

Сьогодні, 11 грудня у Верховній Раді було зірвано засідання комітету з питань аграрної та земельної політики, - повідомив народний депутат від Херсонщини Ігор Колихаєв:

- Ми мали розглянути близько 4000 тисяч правок і пропозицій внесених до законопроекту про обіг землі. Однак, засідання було зірване за ініціативи представників «монобільшості» і перенесене на завтра на восьму годину ранку.

Є думка, що представники партії «Слуга народу» спробують завтра зранку прийняти рішення по цьому законопроекту таємно и внести його на розгляд у сесійну залу.

Але я зараз хочу написати не про інтриганів, а про долю держави Україна. Запропонований законопроект №2178-10 антидержавний. Норми, які в ньому передбачаються, здатні зруйнувати не тільки сільське господарство України, а й основи державної економіки. Це підтверджено науковцями, і у мене на руках є офіційні документи.

Я вважаю, що законопроект має бути знятий з розгляду, повернутий на доопрацювання і переданий мінімум до п'яти профільних комітетів, аби зробити його справжнім інструментом розвитку.

Депутати, які входять до комітетів з питань аграрної та земельної політики, з питань екологічної політики та природокористування, з питань економічного розвитку, з питань правової політики і з питань фінансів, податкової та митної політики, повинні докласти зусиль і створити новий, виважений Закон про обіг землі.

Особисто я вважаю, що землі державного фонду треба взагалі заборонити виставляти на продаж, потрібно провести всенародний референдум з цього питання, виписати норми, які не зруйнують державність в Україні, врахувати світовий досвід, а вже потім починати готувати ринок землі до старту.

Є ще одне питання, про яке майже ніхто не згадує. Прихильники відкриття «ринку землі» говорять про 20 жовтня 2020 року, як дату початку дії закону про обіг землі, але чомусь мовчать про 1 січня 2020 року, коли перестає діяти мораторій на продаж землі.

Тобто, фактично з початку наступного року можна буде купувати і продавати землю? Але судова система не готова, держгеокадастр не готовий. До чого це призведе можна тільки здогадуватись...

Друзі, закликаю стати на захист України, об'єднатись і відстояти державні інтереси, бо НАМ ТУТ ЖИТИ!, - нагадує Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон