Німецькі волонтери привезли подарунки для херсонських дітей

До Херсона "Різдвяний конвой-2019" з Німеччини прибув вперше. Більше трьох тисяч подарунків для дітей привезли волонтери з "Weihnachtspäckchenkonvoi".

Цього року волонтери привезли 36 тисяч подарунків до Львівської, Кропивницької, Одеської та Херсонської областей. Всього було сформовано 173 тисячі пакунків для дітей України, Молдови, Румунії та Болгарії.

Розказує член ради проєкту "Різдвяний конвой-2019" Максим Любаскін: "Ми працюємо через наших партнерів тут. На початку вересня ми починаємо формувати списки на місцях. Відповідно надають інформацію нам. Далі у своєму фонді ми визначаємо, скільки подарунків в яку країну відправимо. У нас є інформаційний сайт, буклети.

Коли відбуваються батьківські збори в школах і садках, ми вирішуємо, що і як. Потім в суботу ми влаштовуємо одну велику акцію, під час якої діти пакують ці подарунки. Ми пояснюємо нашим дітям, що є ті, кому не так добре, як їм, тому треба ділитися.

Тому в нас офіційна назва "Різдвяний конвой", неофіційна - "Діти допомагають дітям". Як ви бачили, більшість подарунків запаковані у коробки з-під взуття, тож є друга неофіційна назва - "Різдво у взуттєвій коробці".

Суспільне UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон