У Херсоні провели дискусію щодо майбутнього бібліотек

Що чекає на бібліотекарів Херсонщини, які зміни і реформи готує Міністерство культури - про це в Херсонській бібліотеці для юнацтва імені Бориса Лавреньова говорили учасники стратегічної наради,серед яких: представники ОТГ, Міністерства культури, ЗМІ та письменники.

Олексій Чмир - державний експерт Міністерства культури, молоді та спорту говорить, що державна політика у сфері культури змінюється: "Зараз відбувається мапування всіх закладів, що надають публічні послуги, в тому числі закладів культури. Всі області наносять їх на мапу і далі буде Кабінет міністрів дивитися, які зміни потрібно робити. Як то кажуть – де густо, де пусто. Планується проведення інтернету в усі населені пункти.

Можливо, десь культурні послуги будуть надаватися дистанційно. Тобто, задача держави зараз - забезпечити всіх громадян України доступними послугами, щоб, незалежно від того, де ви проживаєте - в місті чи в селі, від вашого соціального статусу, щоб мали доступ до книги, до культурного українського і світового надбання".

У рамках заходу відбулося онлайн-спілкування з представниками бібліотек інших областей України та пошуки шляхів модернізації бібліотек Херсонщини.

Суспільне UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон