Почесний донор України: як поліцейський з Херсонщини рятує життя

Вже 13 років поспіль поліцейський Євген Басов рятує життя жителів Херсонщини, безоплатно здаючи кров всім, хто її потребує.

Капітан поліції понад 40 разів здав максимальні дози крові, врятувавши тисячі життів: бійців ООС, постраждалих внаслідок ДТП та пожеж, онкохворих та після складних операцій. За це Євгену Басову у 33 роки присвоєно звання «Почесний донор України». Він став наймолодшим поліцейським та жителем Херсонської області, кому надали це почесне звання.

Нині Євген Басов несе службу в Новотроїцьку, де виконує обов'язки заступника начальника Новотроїцького відділення поліції. Капітан поліції згадує, що вперше здав кров у 2006 році, коли мала народжувати його дружина. І з того часу він понад 40 разів приходив на допомогу людям, які опинилися в біді.

- Життя - це найдорожче, що є у людини. І якщо у мене є можливість допомогти комусь подолати хворобу, я обов'язково здам кров і буду радий, якщо це врятує людині життя, - запевнив Євген Басов.


Відділ комунікації поліції Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон