Про парки і сквери Херсона

Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко поінформувала, що протягом року члени виконкому не затверджували детальний план парку імені генерала Василя Пилиповича Маргелова із аргументованих причин:

Архітектор-проєктант у своєму варіанті детального плану, який було оплачено із міського бюджету (гроші платників податків), збільшив площу самовільно побудованих об'єктів за рахунок зелених зон, а також з території парку були виведені деякі необхідні об'єкти громадської забудови.

Також декілька разів до порядку денного засідань сесій міськради вносилося питання розробки детального плану парку «Шуменський», але депутати не підтримували це питання, маючи на це вагомі причини. Міським головою була створена робоча група з вивчення цих напрацювань.

У четвер, 5 грудня відбулося чергове (заключне!) засідання робочої групи з вивчення доцільності розроблення проєкту містобудівної документації - детального плану територіі парку «Шуменський» та затвердження проєкту містобудівної документації-детального плану території парку ім. Генерала В. П. Маргелова (Придніпровський парк).

1. Одноголосно підтримано пропозицію недоцільності фінансування розробки детального плану «Шуменський». Є межі парку, тому ніщо не заважає працювати над його благоустроєм.

2. Керівництву КП «Парки Херсона» розробити план благоустрою парків «Шуменський» та імені генерала В. П. Маргелова.

3. Детальний план парку ім. Генерала В. П. Маргелова не затверджувати, доопрацювати, внести корективи задля збереження зеленої паркової зони та об'єктів комунальної власності із подальшим їх відновленням для громадського користування (вбиральню, точніше, те що від неї залишилося, та спортивний майданчик, передати їх на баланс управління освіти і разом із кафе «Золотий ключик» виділити в єдину земельну ділянку задля збереження цілісної зеленої зони.

В засіданні взяли участь і активні представники громадськості, вимагаючи збереження, благоустрою та розвитку паркових зон нашого міста. Впевнена, у бюджеті міста 2020 повинні бути передбачені видатки на реалізацію конкретних пунктів плану благоустрою парків і скверів міста.

На жаль, сьогодні у парків Херсона вигляд дуже плачевний.., - визнала Олена УРСУЛЕНКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон