На Херсонщині досягнуті високі показники охоплення дітей щепленням проти дифтерії

В Херсонській області досягнуто високих показників щеплення проти дифтерії дітей старше 7 років – до 96%, старше 16 років – до 98,9%.

Про це під час селекторної наради повідомив директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Короленко. Також він наголосив, що пункти щеплення відкриті в усіх закладах охорони здоров'я. Зробити щеплення можна з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 18.00, без запису. Також на Херсонщині забезпечено роботу пунктів та кабінетів щеплення у суботу до 18.00.

Крім того, організовано виїзд мобільних бригад медичних працівників до закладів освіти, забезпечено роботу тимчасових пунктів щеплення в закладах первинного рівня надання медичної допомоги та на підприємствах.
Під час селекторної наради голова облдержадміністрації Юрій Гусєв закликав керівників структурних підрозділів ОДА, голів РДА показати своїм прикладом, що вакцинація – це правильний шлях до створення колективного імунітету.

«На сьогоднішній день закуплено безпечні, якісні вакцини в достатній кількості. Давайте працювати над тим, щоб покращувати колективний імунітет в нашому суспільстві. На жаль, ті хвороби, які виникають у невакцинованих дітей, дуже часто призводять до летальних випадків», – зазначив Юрій Гусєв.

Відділ моніторингу Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон