Херсонський губернатор провів зустріч з послом Німеччини

Юрій Гусєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен шляхи співробітництва.

Під час зустрічі Юрій Гусєв презентував туристичний та інвестиційний потенціал Херсонської області. Він відзначив, що Херсонщина є аграрним регіоном з найбільшою системою зрошення. Регіон також має потенціал для розвитку логістики Дніпром як з метою перевезення сільськогосподарської продукції, так і для туристичних маршрутів.

Крім того, Херсонщина має унікальні для України та Європи туристичні об'єкти, тому може бути цікава для німецьких туристичних компаній, інвесторів. А нарощуванню туристичного потоку до Херсонської області з країн Європи сприятиме розвиток аеропорту «Херсон» та збільшення кількості рейсів.

Юрій Гусєв також звернув увагу на те, що в Херсоні буде створено перший в Україні Офіс євроінтеграції, який відкриє нові можливості для жителів Херсонської області та українських громадян у тимчасово окупованому Криму.

«Ми точно повернемо контроль над Кримом, це лише питання часу. Поки Крим залишається окупованим, ми маємо зробити все для того, щоб люди, які перетинають адмінкордон, відчували, що тут вже європейська країна і Херсонська область розвивається більш динамічно, ніж тимчасово окуповані території. Щоб люди навіть ментально захотіли повернення української влади, українських прапорів у Криму. Саме тому я просив Уряд прийняти рішення про створення цього центру євроінтеграції в Херсоні», – зазначив Юрій Гусєв.

Очільник області також запропонував знайти у Німеччині регіон, який міг би стати партнерським для Херсонщини, щоб обмінюватись досвідом, культурою, започатковувати спільні освітні проєкти.

У свою чергу Анка Фельдгузен висловила зацікавленість у співробітництві з Херсонською областю.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон